+597 421877

Neptunes Suriname

Evita Leter

Evita Leter

June 9, 2014 Legends Belicht 0 comments 1944 Hits

Hallo neptunesers Ik heet Evita Elisabeth Leter geboren op 5 juli 1995 te Paramaribo en ben 19 jaar oud. Mijn woonadres in Suriname is de Virgo straat no 26. Toen ik bijna 4 jaar oud werd begon ik mijn eerste zwemlessen in het zwembad van de VOS. Na mijn A […]

Hallo neptunesers

Ik heet Evita Elisabeth Leter geboren op 5 juli 1995 te Paramaribo en ben 19 jaar oud. Mijn woonadres in Suriname is de Virgo straat no 26.
Toen ik bijna 4 jaar oud werd begon ik mijn eerste zwemlessen in het zwembad van de VOS.

Na mijn A en B diploma behaald te hebben werd aan mijn moeder gevraagd als ik mee mocht doen aan zwemwedstrijden.
De zwemvereniging Neptunes zocht namelijk naar kleintjes om het team te versterken.

En ja vanaf mijn 4e jaar deed ik voor het eerst mee aan wedstrijden in het zwembad van Oase en eindigde op de derde plaats op de 50 m schoolslag. Mijn eerste bronzen plak dus. Deze slag is dus ook mijn specialiteit. Na deze wedstrijden mocht ik aan de meeste wedstrijden zowel nationaal als internationaal meedoen met de vereniging Neptunes.

Studeren en sporten kan ik goed combineren. Elke dag ervoor zorgen optijd te beginnen met het schoolwerk, de lessen ruim vooraf doornemen, om zodoende niet in gedrang te komen met je zwemschema.

Als ik over mijn hoogte punt moet schrijven dan zijn het er veel. Ik werd namelijk vaker zwemster van tournooien en in het jaar 2009 werd ik uitgeroepen tot zwemster van het jaar door de Surinaamse Zwembond. Maar een absolute hoogte punt was mijn deelname aan de WereldKampioenschappen te Barcelona in het jaar 2013.
Mij diepte punt was toen ik februari 2014 tijdens een tournooi in Amerika plotseling ziek werd en geen goede resultaten kon behalen.

Gelukkig ben ik er weer bovenop gekomen want bij de laatse CISC Kampioescappen mocht ik 1 gouden en 3 zilveren medailles winnen.
Zwemmen heeft wel een positieve bijdrage geleverd bij mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling, Ik heb een dusdanige dicipline ontwikkeld door de zware trainingen. Door weer en wind vroeg opstaan trainen en dan naar school na school de trainingen vervolgen. Ik heb geleerd offers te moeten brengen.
De weinige tijd die overblijft leer ik ook beter indelen. Op bepaalde momenten zal ik keuzes moeten maken soms tegen me zin.

Vanaf mijn 14e jaar ben ik in het buitenland om mijn studie en zwemcarriere voort te zetten. Ik heb de gelegenheid daartoe gehad en wil me daarvoor inzetten
De trainingen in het buitenland zijn veel zwaarder en ik maak veel uren in de week. Mocht t zijn dat je een training heb gemist dan moet je die alsnog ingehaald worden.

Over het algemeen is het niveau van de zwemmers wel redelijk tot goed te noemen, maar het is te adviseren dat als je veel verder wilt komen dat je je veel meer moet inzetten op de training.

Zwemmers wil je vooruitgaan met de sport in het algemeen en de zwemsport in het bijzonder dan moet je altijd uitgerust zijn je goed voeden, optimaal inzetten, met aandacht luisteren naar de opdrachten van de trainer / coach, die opdrachten goed uitvoeren en altijd gaan voor goud

Written by admin
Share It