+597 421877

Neptunes Suriname

Hoe ziet het jaarprogramma eruit?

Hoe ziet het jaarprogramma eruit?

March 30, 2015 0 comments 43 Hits

De Surinaamse Zwembond stelt jaarlijks een nationaal en internationaal wedstrijdkalender samen die rond de opening van het zwemseizoen in november wordt uitgegeven. Suriname is aangesloten bij verschillende regionale internationale zwemorganisaties waaronder; – FINA, [Federation Internationale de Natation;  – CONSANAT [CONFEDERACION SUDAMERICANA DE NATACION]; – ASUA – Internationaal Olympisch Comité [I.O.C.] […]

De Surinaamse Zwembond stelt jaarlijks een nationaal en internationaal wedstrijdkalender samen die rond de opening van het zwemseizoen in november wordt uitgegeven. Suriname is aangesloten bij verschillende regionale internationale zwemorganisaties waaronder;


FINA, [Federation Internationale de Natation; 
CONSANAT [CONFEDERACION SUDAMERICANA DE NATACION];

– ASUA

– Internationaal Olympisch Comité [I.O.C.] via het Surinaams Olympisch Comité [S.O.C.].

Zwemmers die bepaalde limiettijden hebben gehaald participeren in de wedstrijden die door deze regionale en internationale organisaties worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden soms jaarlijks of om de zoveel tijd gehouden.


Het internationale kalender bestaat uit wedstrijden waar de nationale selectie aan kan meedoen. Hiervoor moet je dus bepaalde limieten halen die door de Surinaamse Zwembond worden vastgesteld en wordt je opgeroepen voor selectietrainingen. De gebruikelijke regionale wedstrijden waar onze zwemmers zich voor kunnen kwalificeren zijn;

– GOODWILL GAMES

– Inter Guyanese Spelen [I.G.S.]

– CARIFTA games [CARIFTA Games [Athletic games founded by Caribbean Free Trade Association (CARIFTA)

– CISC [Caribbean Island Swimming Championships]

– CCCAN [Central American and Caribbean Amateur Swimming Confederation]

– OLYMPISCHE SPELEN  De grootste internationale games als ook de

– WERELD KAMPIOENSCHAPPEN

Vaak zijn deze grote internationale wedstrijden niet alleen
limiet, maar ook leeftijdgebonden. Deze worden om de 4 jaar georganiseerd in een land dat door het Internationaal Olympisch Comité wordt aangewezen.


Door Neptunes wordt ook deelgenomen aan buitenlandse toernooien. De meest bekende zijn de wedstrijden op uitnodiging van CNC en MIAGE in Frans Guyana of een van de Franse eilanden.

We hebben een jaarlijkse uitwisseling met Circle de Nageurs in Januari. Zij brengen een tegenbezoek aan de vereniging in februari tijdens onze wedstrijden. Wij proberen voor jullie dus ook internationaal toernooi in Suriname te organiseren, zodat je al heel vroeg een idee krijgt hoe de wedstrijden in het buitenland worden gezwommen.


De nationale wedstrijden bestaan uit de kampioenschappen [Long en Short Course]. Aan de hand van vastgesteld limiettijden wordt je uitgenodigd voor deze spelen. Je kunt voor individuele prijzen en soms ook individueel in aanmerking komen voor een high-point trofee. Verder worden onder auspiciën van de Surinaamse Zwembond wedstrijd in de zwembaden waar de aangesloten verenigingen zwemmen, georganiseerd. Hiervoor worden de verschillende leeftijdsgroepen ook uitgenodigd.


Welke wedstrijden organiseert onze vereniging?

Onze vereniging organiseert jaarlijks rond de jaardag (16 februari) de “Neptunes
Sprintmeets” en de “Neptunes Long Course” in (Juni). Bij de sprintmeet wordt alleen 50m afstanden gezwommen in alle leeftijdscategorieën. De Long Course gaat over middellange afstanden; 200 en 400m.


Tijdens deze wedstrijden wordt er door de ouders actief meegedaan met de fundraising. Er is een commissie die dat organiseert en daarin participeren niet alleen de moeders, maar vooral ook de vaders.

Written by NepTuns
Share It