+597 421877

Neptunes Suriname

Inzet tijdens de training en wedstrijden?

Inzet tijdens de training en wedstrijden?

March 30, 2015 0 comments 27 Hits

Je kunt alleen meedoen aan de trainingen voor de wedstrijdzwemmers als je ook werkelijk wedstrijden zwemt. Je doet minimaal mee aan alle wedstrijden, tenzij de uitnodiging beperkingen heeft. Verder moeten wedstrijdzwemmers vooral het trainen leuk vinden. Als je een wedstrijd zwemt, lig je na het inzwemmen vaak hooguit 5 minuten […]

Je kunt alleen meedoen aan de trainingen voor de wedstrijdzwemmers als je ook werkelijk wedstrijden zwemt. Je doet minimaal mee aan alle wedstrijden, tenzij de uitnodiging beperkingen heeft.
Verder moeten wedstrijdzwemmers vooral het trainen leuk vinden. Als je een wedstrijd zwemt, lig je na het inzwemmen vaak hooguit 5 minuten in het water.

Het plezier in de sport zal je dus grotendeels tijdens de training moeten ondervinden. Train altijd voor jezelf, omdat je een betere techniek wilt; omdat je een snellere tijd wilt op een bepaalde afstand; omdat je een betere conditie wilt bereiken. Train nooit voor de trainer of voor je vader, moeder of verzorger.

De trainer is er om de techniek te verbeteren, om je conditie op peil te houden en te verbeteren, om je aanwijzingen te geven, om je door het programma heen te helpen. Zware trainingsinspanning houd je alleen vol als je dat zelf wilt, niet als je het gevoel hebt dat je moet. Ook als je het druk hebt op school, kun je nog proberen te trainen. Misschien dat je niet alle trainingen kunt doen, maar vast wel een deel. Naast het vele huiswerk en de drukte op school kun je even met je sport bezig zijn en je weer wat ontspannen. Kinderen die actief een sport beoefenen, presteren vaak beter op school. Ze kunnen goed plannen, kunnen beter omgaan met winst en verlies en zijn beter opgewassen tegen de inspanningen die school met zich mee brengt.

Written by NepTuns
Share It