+597 421877

Neptunes Suriname

Wat doen we tijdens de training?

Wat doen we tijdens de training?

March 30, 2015 0 comments 22 Hits

Tijdens de training krijg je instructie over de verschillende zwemslagen en krijg je oefeningen om jouw conditie te verbeteren. Op de training wordt ook gewerkt aan je conditie. Om goed te presteren moet je een goede conditie hebben. Het is belangrijk dat je een aantal keer per week zwemt. De […]

Tijdens de training krijg je instructie over de verschillende zwemslagen en krijg je oefeningen om jouw conditie te verbeteren. Op de training wordt ook gewerkt aan je conditie. Om goed te presteren moet je een goede conditie hebben. Het is belangrijk dat je een aantal keer per week zwemt. De trainer zal afhankelijk van je leeftijd, je talent, de tijd die je hebt en de ruimte in het bad voor jou bepalen in welke baan jij geplaatst wordt.

Er wordt nooit zomaar getraind, maar altijd volgens een programma. Dit programma bestaat altijd uit inzwemmen, een kerntraining en uitzwemmen. Verder bestaat het programma uit techniekoefeningen en conditieverbetering. Het programma wordt ver van te voren gemaakt en loopt over meerdere weken. Dit wordt onder andere bepaald door de soort wedstrijden die gepland zijn. Je zwemt tijdens de training het hele programma. Voor zwemmers die extra wedstrijden zwemmen (Nationale Kampioenschappen, open water, sprint, limiet) wordt het programma aangepast als dit nodig is. Je zwemt dan wel het programma mee, maar vlak voor de wedstrijd zwem je dan minder snel of minder setjes van een opdracht. Voor jonge zwemmers [10 en onder] wordt een afwijkend programma gebruikt. Hier ligt veel meer nadruk op het aanleren van de slagen en keerpunten. De conditie wordt aan de hand van spelletje afgewerkt. Zwemmen moet ook voor deze doelgroep leuk blijven om verder te gaan.

Written by NepTuns
Share It