+597 421877

Neptunes Suriname

Wat zijn onze wedstrijdregels?

Wat zijn onze wedstrijdregels?

March 30, 2015 0 comments 23 Hits

Om de wedstrijd goed te laten verlopen, moet iedereen zich aan bepaalde regels houden. – Aan wedstrijden doen we mee als vereniging Neptunes [NEPT]. Dit komt achter je naam te staan. Als je dus uitgenodigd wordt om mee te zwemmen en je komt niet, dan dupeer je daar je teamgenoten […]

Om de wedstrijd goed te laten verlopen, moet iedereen zich aan bepaalde regels houden.

– Aan wedstrijden doen we mee als vereniging Neptunes [NEPT]. Dit komt achter je naam te staan. Als je dus uitgenodigd wordt om mee te zwemmen en je komt niet, dan dupeer je daar je teamgenoten mee. Als je dus niet aan een wedstrijd kan meedoen, meld dat zo snel als mogelijk en ruim van te voren. Zo kunnen we dan een andere zwemmer in jou plaats inschrijven. De inschrijvingen zijn meestal 3 weken voor een wedstrijd.

– Als je toch niet kunt komen op een wedstrijd meld je dan op tijd af bij één van de coaches.

– Boetes die de vereniging krijgt opgelegd bij het te laat of niet afmelden van zwemmers kunnen worden doorberekend aan de betreffende zwemmer.

– Bij wedstrijden ben je een uur voor aanvang van de wedstrijd in het zwembad aanwezig om goed te kunnen inzwemmen.

– Zorg dat je alles bij je hebt, zoals je Neptunes clubkleding, voldoende zwempakken/zwembroeken, zwembrillen, badmutsen, badslippers, baddoek en eventueel sokken. Tijdens regenweer en s‘avonds kan het aardig koud worden en heb je kans op koude voeten.

– Vergeet ook geen eten en drinken mee te nemen. Een wedstrijd duurt al snel 3 uur. Als je gezwommen hebt, kun je iets eten en drinken (maar niet snoepen). Wacht hier niet mee tot je weer naar de start moet, want dan krijg je buikpijn. Wat je mag drinken is sterk verdunde stroop, met water verdund sinaasappelsap [als je hiertegen kan], sportdrank of gewoon water. Koolzuurhoudende frisdranken, frisdranken met coffeïne of andere pepmiddelen en melkproducten mogen niet gedronken worden tijdens de wedstrijden.

– Er wordt altijd ingezwommen. Inzwemmen duurt ongeveer een half uur. Tijdens het inzwemmen zwem je de zwemslagen die je moet zwemmen tijdens de wedstrijd met de bijbehorende keerpunten. Er wordt ook gesprint om de start te oefenen. Nooit langer sprinten dan 7 meter, daarna rustig doorzwemmen naar de zwemtrap.

– Na het inzwemmen en na je wedstrijd goed afdrogen en trek je badslippers en de clubkleding aan. Je blijft bij de ploeg en gaat niet door het zwembad zwerven. Als je toch weg moet, meld je dat bij een trainer.

– Tijdens de wedstrijd zit je zoveel als mogelijk bij het team van Neptunes.

– Ga niet langs de rand van het bad staan tijdens de events. Daar loopt de kamprechter heen en weer. Hij of zij zal je wegsturen.

– Tijdens de start is iedereen stil en loop je niet heen en weer. De startprocedure begint als de scheidsrechter een fluitsignaal geeft. De startprocedure is geëindigd als de starter het fluitsignaal geeft.

– De trainer geeft aan wanneer je naar de start kan gaan.

– Als je gezwommen hebt ga je eerst naar de trainer. Deze bespreekt jouw wedstrijd met je en geeft eventueel nog aanwijzingen.

– Als je zelf niet aan het zwemmen bent of naar de start moet, moedig je de andere zwemmers aan.

– Sommige wedstrijden beginnen laat. Als je niet tot het einde van de wedstrijd kunt blijven, meld dit dan bij de ploegleiding.

– Voordat we het zwembad verlaten, ruimen we onze rommel op. Let ook op of er geen kleding, brilletjes, handdoeken en dergelijke blijven liggen.

Written by NepTuns
Share It