+597 421877

Neptunes Suriname

Huiswerk maken, hoe doe je dat?

Huiswerk maken, hoe doe je dat?

April 12, 2015 Studeren toch zwemmen,Tips 0 comments 1742 Hits

Soms is het best moeilijk om je te concentreren op je schoolwerk. Bijvoorbeeld als je weet dat er een leuke serie op televisie is, of omdat je moet gaan trainen.   Onderstaande tips kunnen je helpen bij je huiswerk.   Wel doen! 1. Begin liever voor de training Huiswerk maken […]

Soms is het best moeilijk om je te concentreren op je schoolwerk. Bijvoorbeeld als je weet dat er een leuke serie op televisie is, of omdat je moet gaan trainen.

 

Onderstaande tips kunnen je helpen bij je huiswerk.

 

Wel doen!

1. Begin liever voor de training
Huiswerk maken voor de volgende dag maak je liever voor de training. Na de training kan je liever werken aan vakken die je over 2 dagen af moet hebben. Kort voordat je naar bed moet hebt dan niet genoeg tijd om alles te lezen. Bovendien maak je je dan druk omdat je niet genoeg tijd meer hebt, waardoor je niet rustig genoeg bent.

 

2. Maak een to-do-lijstje
Zo weet je precies hoeveel je nog moet doen en vergeet je niks. Het is ook fijn om door te strepen wat je af hebt; zo lijkt alles een stuk sneller te gaan! Bovendien kan je met jezelf afspreken dat je iets leuks mag doen als je een taak af hebt. http://www.lereniseenmakkie.nl/Spiegelwerk/Planner.html

Vindt je dit format niet goed genoeg; google een andere image of gebruik gewoon je agenda/huiswerkboekje. Er zijn voorbeelden te over.

Volgende maand geven we nog meer huiswerk tips.

Heb je vragen, stuur ons een mail; zvneptunessuriname@yahoo.com

Written by Henna
Share It