+597 421877

Neptunes Suriname

Wedstrijden in voorbereiding; Mentale tips aan de orde!

Wedstrijden in voorbereiding; Mentale tips aan de orde!

April 12, 2015 Mentale Training,Tips 0 comments 1945 Hits

Er is geen twijfel dat succes op de wedstrijddag 95% mentaal en 5% fysiek is. Alle harde werk is al gedaan (door de zwemtraining). Hier zijn een paar tips hoe je je mentaal kan voorbereiden voor een wedstrijd… 1             BLIJF KALM EN LOS VOOR DE RACE – Losjes en relaxed […]

Er is geen twijfel dat succes op de wedstrijddag 95% mentaal en 5% fysiek is. Alle harde werk is al gedaan (door de zwemtraining).

Hier zijn een paar tips hoe je je mentaal kan voorbereiden voor een wedstrijd…

1             BLIJF KALM EN LOS VOOR DE RACE – Losjes en relaxed te zijn uren of minuten voor een wedstrijd is het geheim om snel te zwemmen onder druk. Gespannen spieren verslechteren je techniek en je conditie, waardoor je je beste resultaten niet zal halen. Losse spieren laten je lichaam opdrachten uitvoeren zoals getraind. Dus luister naar muziek, praat met vrienden, laat jezelf afgeleid blijven van het denken van je race, blijf diep en langzaam ademen zodat je kalm en losjes blijft.
2             LAAT JE DOELEN THUIS OP DE DAG VAN JE WEDSTRIJD – Doelen zijn om je te motiveren om elke training hard te je best te doen. Zwemmers die denken aan of stilstaan bij hun doelen voor of tijdens hun wedstrijd maken zichzelf te zenuwachtig en te stijf om snel te zwemmen. Je hoeft niet te denken aan je doelen tijdens wedstrijden om ze te bereiken.
3             BLIJF IN JE EIGEN BAAN – Hiermee bedoel ik als je je wedstrijd zwemt je jezelf moet focussen op wat je doet tussen de 2 lijnen waartussen je zwemt en NIET op je tegenstander. Hoe meer je je concentreert op wat jezelf doet, hoe relaxer je blijft en sneller je gaat en groter de kans wordt dat je je tegenstander werkelijk wint. Als je gaat focussen op je tegenstander ga je zenuwachtiger worden, langzamer zwemmen en uiteindelijk verliezen van je tegenstander.

Kijk uit naar meer mentale tips!

miguel-kop

Miquel Lautoe

 

Vragen? Stuur Miquel een mail zvneptunessuriname@yahoo.com

 

Written by Henna
Share It